Hyresrätt

Fick en kommentar som löd såhär:

Såg på instagram att du flyttat till eget hus förresten, trivs ni? föredrar du att bo hemma eller kunna få ha eget? :) längtar tills jag flyttar hemifrån för att kunna inreda själv hehe.. åh så fiiin du är!

Svar: Hej! Jag börjar med att tacka för komplimangen!
Jag och min pojkvän flyttade ihop i somras till en hyresrätt här i Hallsberg på 2 rum och kök.
Så ett eget hus skulle jag väl inte kalla det, men nästintill. Vi hyr detta "radhus". 
Jag har bott i hus enda sen jag föddes och känner mig lite instängd i ett lägenhetshus, så detta tycker både jag och Oliver är perfekt. 

Vi trivs jättebra här. Hyran är bra för vad man betalar för kan jag tycka, det är väldigt fräscht och så har vi hörntomt. Det enda jag kan känna är att jag skulle vilja ha en 3a. Ett rum extra där man kan göra ett litet "kontor" och sen ha förvaring i vore skönt då vi inte har så mycket space över nu. Men vi klarar oss på det vi har så länge.

Jag tycker det är jätteskönt att ha eget. Kul framförallt då det är mycket "ovanliga" saker som ska inhandlas. Sånna saker man aldrig behövt eller tänkt på förut. Jag älskar att inreda även fast jag inte är så duktig på det och är det ens eget så blir det såklart roligare. Sen tar det ju aldrig slut känns det som, det är alltid nått som behövs och behövs det inte så har man tröttnat på nått och vill byta om till nytt och fräsch. Det är det som är så kul. Många säger att det är så dyrt att flytta hemifrån och självklart är det de. Från att inte ha några utgifter alls till att ha fasta utgifter i månaden och sen rörliga som tillkommer. Men det är ingen som sagt att man måste handla allt på en gång. Man kan ta lite i taget.
Sen får du såklart bestämma själv när du bor i eget vilket är skönt. Duscha hur sent du vill, vara vaken och sova hur sent du vill, göra som du vill helt enkelt vilket inte alltid är så självklart.

Men sen finns det såklart fördelar med att bo hemma också. Slippa städa massa, laga mat, tvätta, betala hyror/räkningar osv.
I början saknade jag det, inte för att något med dessa sysslor var speciellt jobbigt eller så, men jag har alltid varit hemma kär och dessutom har jag stått mina föräldrar väldigt nära och vissa saker kan jag fortfarande sakna. Man träffar dom såklart inte lika ofta, även fast det inte är långt ifrån. Men vardarna är så korta efter jobbet så det hinns inte med och helgerna ligger man och slöar. 

Jag växer upp för var dag och om bara 2 månader så räknas jag som vuxen. Det är väl helt enkelt det som händer och det är jag inte van med. Vägen hit har gått väldigt fort. Men det känns bra, jag har fått upplevt detta med någon jag älskar och vi lever bra tillsammans här med våra katter. Vi delar på alla ekonomiska utgifter och steg för steg så försöker vi bygga upp vårat hem med saker vi båda tycker om. Oliver föreslog tillomed att det är dags att åka till ullared snart igen och handla saker hem, hur ofta hör man en kille säga det?;) haha. 

Nu blev detta ett väldigt långt inlägg, men kanske fick ni andra lite svar också på hur det är att för första gången flytta hemifrån. Nångång är det dags för alla att ta det steget. 
Förresten så har jag fixat ny kategori som heter "Hemmet" där jag kommer uppdatera om hur det går med förvanlingen här hemma. 

Tyvärr den enda bild jag hittade.. 
 



Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se


HannaVic logotype